Current Affairs 2012 Questions and Answers Set 5


Current Affairs 2012


81. Who took charge as Kerala governor? 

Answer: H.R.Bharadwaj 


82. Who won the trust of vote in Parliament of Pakistan? 

Answer: Yousuf Raza Gilani 


83. Which currency is world’s most undervalued currency as per Big Mac Index? 

Answer: Indian rupee 


84. Who has been appointed as Director Enterprise Business (India and South Asia) by Adobe? 

Answer: Kulmeet Bawa 


85. What is the amount received by India in venture capital funding in the solar energy sector? 

Answer: Rs.500 crore 


86. Which Government has bought 1.09% worth stake in Reliance Industries? 

Answer: Singapore Government 


87. Which bank is likely to increase their presence in Karnataka from the present 71 to 100 branches? 

Answer: Bank of Baroda 



88. Name the boxer who turned 70 recently. 

Answer: Mohammad Ali 


89. What is the export growth as of December 2011? 

Answer: 6.7% at $25billion 


90. Which website is to be shut for 24hrs to stop anti-piracy act? 

Answer: Wikipedia 


91. Name the Indian-origin Sikh who has been unanimously elected as the mayor of Charlottesville, a historic American city in Virginia. 

Answer: Satyendra Singh Huja 


92. What fund has India planned to launch by July 2012? 

Answer: $1 billion innovation fund 


93. Where is the India-Burma talks scheduled on January 19th 2012? 

Answer: Myanmar capital, Naypyitaw 


94. Name the Yahoo co-founder who resigned recently. 

Answer: Jerry Yang 


95. Which global consulting and IT service provider is set to participate in World Economic Forum? 

Answer: Mahindra Satyam 


96. Which card has BSNL launched to facilitate making utility bill payments like electricity and telephone bills? 

Answer: Itz Cash Card (Trust Card) 


97. Name the media advisor to Prime Minister who resigned recently. 

Answer: Harish Khare 


98. Where India’s first Startup Village is to be setup? 

Answer: KINFRA Park, Kalamassery, Kochi 


99. Expand SOPA & PIPA 


Answer: Stop Online Piracy Act & Protect IP Act 


100. Which photo pioneer company filed bankruptcy recently? 

Answer: Kodak


1 comment :

  1. Great work. I am highly obliged that you are sharing current affairs of 2012 of india with us. I really like that you are posting on daily basis and that too with good typical news which i didn't get from anywhere. Being IAS aspirant at http://www.wiziq.com/course/3822-current-affairs-2012-for-ias-upsc-and-other-exams, i really appreciate your work

    ReplyDelete