Current Affairs 2012 Questions and Answers Set 6


Current Affairs 2012


101. Youngest ever Microsoft Certified Professional who died recently at the age of 16 ? 
Answer: Arfa Karim Randhawa 


102. What is the total number of districts in Chhattisgarh as on

Answer: 1st January 2012? 
27 


103. Where the Coastal Business Development Summit is is held? 

Answer: Mangalore,Karnataka 


104. Name the DGP replacing outgoing chief Sankar Baruah for Assam. 

Answer: Jayanta Narayan Choudhury 


105. Where National Kannada conference is is set to be held in the month of April? 

Answer: Delhi 


106. Which country recently joined UNSC as non-permanent member? 

Answer: Pakistan 


107. Who are now allowed to invest in Indian stock market directly? 

Answer: QFI’s – Qualified foreign investors 


108. How much of share can a QFI company and QFI’s put together hold a stake in Indian companies? 

Answer: 5% and 10% 


109. Which two countries have strengthened business ties to start trading electricity and petroleum products? 

Answer: India and Pakistan 


110. What is SEBI toll free helpline number launched to support 14 languages? 

Answer: 1800 227 575 



111. Who has been named male player of the year by Golf writers Association of America? 

Answer: Luke Donald 


112. Name the Argentinean bike rider who died after being involved in an accident on the first day of the Dakar Rally. 

Answer: Jorge Martinez Boero 


113. Name Afghan’s first team of female boxers set to aim for Olympics 2012. 

Answer: Shabnam and Sadaf Rahimi 


114. Which country test launched first 3D television broadcast? 

Answer: China 


115. What rank does Vishwanathan Anand holds as he prepares for 2012 World chess championship? 

Answer: 4th 


116. Name the former Macedoninan President who passed away recently. 

Answer: Kiro Gligorov 


117. Which Indian ace tennis star withdrew out of Aircel Chennai Open 2012 because of recurring shoulder injury? 

Answer: Somdev Devvarman 


118. Where the 5-day 99th Indian Science Congress science event is is set to start on 3rd January 2012? 

Answer: Kalinga Institute of industrial Technology, Bhuvaneshwar, Orrisa 


119. What bank account facility is set to be launched in India? 

Answer: Bank Number Portability 


120. Name the new education tablet launched by Classteacher Learning Systems, a Delhi based Educational Solutions Provider. 

Answer: Classpad 



1 comment :

  1. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Professional trading signals sent to your cell phone every day.

    Start following our signals NOW and gain up to 270% a day.

    ReplyDelete