Current Affairs 2012 Questions and Answers Set 3


Current Affairs 2012


41. Who was given the first S.K.Singh award for negotiating Indo-US nuclear deal? 

Answer: D.Bala Venkatesh Varma 



42. Where is the world’s largest solar telescope set to be built? 

Answer: Merak on Pangong Tso lake in the cold desert Ladakh region 


43. Who has been appointed as President of Federation of Indian Export Organisations? 

Answer: Rafeeq Ahmed 


44. Which state has planned to teach Bhagavad Gita in schools? 

Answer: Karnataka 


45. Which automobile maker has re-entered Indian markets 
after 13 years? 

Answer: Vespa 


46. Who won the doubles title at the Chennai Open 2012? 

Answer: Leander Peas and Janko Tipsarevic 


47. Which country has called for Indian investments and sought partnership in oil and gas exploration? 

Answer: Trinidad and Tobago 


48. Who has been appointed as Managing Director, President and CEO of Samsung’s South-West Asia operations? 

Answer: B.D.Park 


49. Name the world’s first hydrogen powered 3-wheeler which was launched by Mahindra and Mahindra at the 11th Auto Expo 2012. 

Answer: HyAlfa 


50. Who won the FIFA women’s World player of the year? 

Answer: Homare Sawa of Japan 


51. Who won the FIFA men’s world player of the year 3rd time in a row? 

Answer: Lionel Messi of Argentina 


52. Name the car which won the 2012 North American Car of the year award. 

Answer: Hyundai Elantra 



53. Name the Guinea Bissau President who died recently. 

Answer: Malam Bacai Sanha 


54. Name the chairman of Swiss National Bank who stepped down recently. 

Answer: Philipp Hildebrand 


55. Which company has acquired Bangalore-based event and entertainment guide Buzzintown? 

Answer: Yatra online 


56. Which country’s Prime Minister is to be chief guest at Indian Republic Day parade? 

Answer: Thailand Prime Minister, Yingluck Shinawatra 


57. How many banks are now allowed to import bullion or precious metals? 

Answer: 35 


58. Name the recently added banks to import precious metals. 

Answer: Yes Bank, Bank of Maharashtra, City Union Bank and ING Vysya Bank 


59. Which bollywood actor is campaigning for clean voting? 

Answer: Aamir Khan 


60. Who took over as Director General Military Operations succeeding Lt Gen Anand Mohan Verma? 

Answer: Lt Gen Ashok Kumar Chaudhary 


1 comment :

  1. eToro is the most recommended forex broker for novice and advanced traders.

    ReplyDelete