Current Affairs 2012 Questions and Answers Set 2

Current Affairs 2012



21. Who has been appointed as chief coach of Kolkata Knight Riders? 

Answer: Trevor Bayliss 


22. Where in India is Literary Festival 2012 is scheduled to be held? 

Answer: Jaipur 


23. What is the concept introduced by Indian Postal Department (Bihar Postal Circle) to get a personalized stamp with photograph on it? 

Answer: My Stamp 


24. Who takes over as Wipro Technologies Senior Vice President and Corporate Treasurer? 

Answer: Manoj Jaiswal 


25. Who has been considered for first Gates Innovation Award? 

Answer: Bihar Chief Minister Nitish Kumar 


26. Which auto major is set to invest USD142 million at its Chennai plant in India to manufacture a compact sports utility vehicle named EcoSport? 

Answer: Ford India 


27. Name the Government policy introduced by Karnataka to boost animation industry. Karnataka Animation, Visual Effects, Gaming and Comics (KAVGC) 

Answer: Policy 2011 


28. Name the ace woman tennis player who withdrew from Australian Open due to left ankle injury. 

Answer: Serena Williams 


29. Who has been named as CEO of Yahoo? 

Answer: Scott Thompson 


30. Who has been appointed as Senior Vice President in India by CIBER? 

Answer: Vivek.K.Marla 


31. Name the interactive presentation tool launched by HP in India. 


Answer: Pocket whiteboard 


32. Name the Australian cricket captain who joined the triple-century club recently. 

Answer: Michael Clarke scored 329* against India at SCG 


33. Where the national and international theater festival, the Bharat Rang Mahotsav set to be held? 

Answer: National School of Drama, Amritsar 


34. Who won gold for triple jump at the all India interuniversity athletics meet held in Mangalore, Karnataka? 

Answer: Arpinder Singh 


35. Who has been named Chief Information Officer of WildCard Systems? 

Answer: Shahi Kapur 


36. Who has been appointed as VP, Chief Information Officer of Qwest Communications? 

Answer: Girish Varma 


37. Name the Indian doctor who became famous for his selfless work in China during the Sino-Japan war whose memorial was dedicated to India. 

Answer: Dr.Dwarkanath Shantaram Kotnis 


38. Where has Union Government planned to build 11 tunnels to connect important roads? 

Answer: Pakistan and China borders 


39. Which version of Internet Explorer is dead as per Microsoft? 

Answer: Internet Explorer 6 


40. Name the website launched by Jammu and Kashmir government for the state’s school education department. 

Answer: www.jkeducation.gov.in 


No comments :

What you think about these Questions and Answers ? Let me know in comments.

Post a Comment